Dnes je sobota, 18. mája 2024, sviatok má Viola

Vegetariáni

Jogurtový krém s ovocím

Jogurtový krém s ovocím

Suroviny na jogurtový krém s ovocím: 12 dkg práškového cukru, 4 plátky želatíny, 1/2 l jogurtu, šťavu z dvoch citrónov, 1/4 l sladkej smotany, 4 kiwi, 2 pomaranče, 15 dkg malín Na zdobenie: 1/8 l...
Kuskus s fazuľkami Adzuki

Kuskus s fazuľkami Adzuki

Chutné a ľahké jedlo plné zeleninky. Fazuľky Adzuki pomáhajú pri tráviacich ťažkostiach a posilňujú imunitný systém. Zaujímavosťou je, že kuskus je síce cestovina, ale nevarí sa – iba sa zalieva horúcou vodou. Suroviny na Kuskus s fazuľkami...
Salsa z tureckej papriky a fety

Salsa z tureckej papriky a fety s kúskami pity

Salsa z tureckej papriky a fety s kúskami pity - suroviny: 2 lyžice melasy z granátového jablka, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 malá červená paprika pokrájaná nadrobno, 1 malá uhorka bez semienok pokrájaná nadrobno,...

Funkaso – nigérijské palacinky

Funkaso je plochá nigerijská placka z prosa, masla a cukru. Podáva sa buď ako príloha k hlavnému jedlu, alebo ako dezert s medom alebo chutney Suroviny na funkaso - nigérijské palacinky: 350 g múky z prosa, 200 ml vlažnej vody, maslo alebo...

Hríbové soté s polentovou kašou

Suroviny na hríbové soté s polentovou kašou: Na soté: 2 PL oleja, 250 g hríbov (dubáky, kozáky, masliaky), 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 1 väčšia paradajka, 1 červená paprika, čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, oregano...),...

Tofu burger

Suroviny na Tofu burger na 1 porciu: 100 g tofu, lyžička sekaného tymiánu, soľ, korenie, 1 lyžica oleja, 1 veľká celozrnná žemla, 1 lyžica tatárskej omáčky, niekoľko listov mladého šalátu, 2 plátky paradajky, 2 lyžice...

Zapečené plnené paradajky s vôňou leta a mora

Čerstvé, na slnku dozreté paradajky sa dokonale hodia do letných šalátov a rôznych omáčok na cestoviny, ktoré voňajú letom a dovolenkou pri mori. Ešte o jednu úroveň vyššie ich však pozdvihne pečenie, ktoré im...
Ratattouille

Ratatouille – francúzsky zeleninový pokrm

Ratatouille je tradičný francúzsky zeleninový pokrm, pripravovaný najmä v okolí mesta Nice. Ratatouille býva väčšinou servírovaný samostatne, často s chlebom, niekedy býva používaný ako náplň do palaciniek a len výnimočne ako príloha k iným pokrmom....

Chole Bhature

Suroviny na Chole Bhature: Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku,...
Daal Makhani

Daal Makhani

Suroviny na Daal Makhani: 1 hrnček šošovice (čierna), 2 lyžice Chana dal (rozpolený druh strukoviny; používa sa na zahustenie; voliteľne), 2 lyžice fazule, 5 lyžíc masla, soľ podľa chuti, zázvor, 4 strúčiky cesnaku, 2 celé...