Dnes je nedeľa, 5. mája 2024, sviatok má Lesana

Vegetariáni

Omelety so sójovými granulami

Suroviny na omelety so sójovými granulami: 6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, 50 g sójových granúl, mlieko, 50 g postrúhaného syra, zelená petržlenová vňať, tuk na pečenie Postup: Vajcia osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre rozšľaháme....
Špargľové koláčiky

Špargľové koláčiky

Suroviny na špargľové koláčiky: 2 lístkové cestá, 1/2 kg špargle, vajíčko, soľ, sezam Postup: Lístkové cesto rozbalíme a nastriháme nožnicami na 2 cm pásiky. Špargľu očistíme a umyjeme. Pásiky lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a postupne natočíme...

Desiata: Šalátová miska

Šalátová miska - suroviny: 2 polievkové lyžice na kocky nakrájaného ovčieho syra, 3 zelené olivy, 1 veľká paradajka, 2 lístky bazalky, medzi prsty soli, medzi prsty biele mleté korenie, 4 kvapky citrónovej šťavy Postup: Všetko premiešame...

Zeleninový tatarák

Suroviny na zeleninový tatarák: 1 PL strúhaného zeleru, 1 PL strúhanej mrkvy, 1,5 PL strúhanej cibule, 4 PL postrúhaného eidamu, 4 PL mletých orechov, 4 strúčiky prepasírovaného cesnaku, kečup podľa chuti, 1 PL horčice, 3...

Pečené rajčiny s bazalkou a olivovým olejom

Ľahký obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.  Pripravte si Pečené rajčiny s bazalkou a olivovým olejom. Suroviny na pečené rajčiny 5-6 väčších mäsitých rajčín,...

Makaróny s brokolicou

Suroviny na makaróny s brokolicou: 300 g brokolice, 600 g makarónou, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice masla, 150 g ementálu Postup: Brokolicu uvaríme do polomäkka, scedíme a rozkrájame. Makaróny uvaríme, prepláchneme studenou vodou, premastíme olejom....

Zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom

Suroviny na zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom: 200 g zelených fazuliek, 300 g zemiakov, 60 g strúhaného neúdeného pološtiepka, niekoľko cherry paradajok, soľ, rasca Postup: Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Následne ich zlejeme a v tej istej...

Špenátové rizoto

Suroviny na špenátové rizoto: 250 g ryže, 500 ml zeleninového vývaru, 300 g mrazeného špenátu, 2 veľké mäsité červené papriky, 1 veľká cibuľa, 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 100 g nastrúhaného údeného...

Müsli s ovocím

Suroviny na Müsli s ovocím: 50 g ovocného alebo iného müsli, 100 ml sójového nápoja, 1 kiwi, jablko, banán prípadne iné sezónne ovocie Postup: Müsli nasypte do pripravenej misky, zalejte vychladeným nápojom sojovým nápojom a...
Kelové fašírky

Kelové fašírky

Suroviny na kelové fašírky: 800 g kelu, 2 polievkové lyžice oleja, 100 ml mlieka, menšia cibuľa, 2 vajíčka, 3 – 4 deň staré rožky, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli, hrubšiu strúhanku na obalenie Postup: Kel rozdelíme...