Špenátové rizoto

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na špenátové rizoto:

250 g ryže, 500 ml zeleninového vývaru, 300 g mrazeného špenátu, 2 veľké mäsité červené papriky, 1 veľká cibuľa, 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 100 g nastrúhaného údeného syra (mám rada oštiepok), medzi prsty soli

Postup:

Ryžu uvaríme vo vývare asi 15 minút. Potom zlejeme. Vývar môžeme odložiť do chladničky na iné použitie. Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku asi 1 – 2 minúty. Primiešame nakrájané papriky nakrájané na jemno a popučený cesnak.

Mohlo by vás zaujímať

Delikátne rizoto s morčacím mäsom

30 minútNa delikátne rizoto s morčacím mäsom potrebujeme: strúhadlo, naberačka, väčšia panvica Suroviny na delikátne rizoto s morčacím mäsom (rozpočet na 12 porcií): 250 g morčacích pŕs… Čítaj ďaľej

Posolíme. Podusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave asi 5 minút. Odstavíme a zmiešame s ryžou. Nakoniec tesne pred podávaním primiešame syr.

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach