25 minút
Suroviny na špenátové rizoto:
250 g ryže, 500 ml zeleninového vývaru, 300 g mrazeného špenátu, 2 veľké mäsité červené papriky, 1 veľká cibuľa, 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 100 g nastrúhaného údeného syra (mám rada oštiepok), medzi prsty soli
Postup:
Ryžu uvaríme vo vývare asi 15 minút. Potom zlejeme. Vývar môžeme odložiť do chladničky na iné použitie. Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľku asi 1 – 2 minúty. Primiešame nakrájané papriky nakrájané na jemno a popučený cesnak.
Mohlo by vás zaujímať
Posolíme. Podusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave asi 5 minút. Odstavíme a zmiešame s ryžou. Nakoniec tesne pred podávaním primiešame syr.