Delikátne rizoto s morčacím mäsom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Na delikátne rizoto s morčacím mäsom potrebujeme: strúhadlo, naberačka, väčšia panvica

Suroviny na delikátne rizoto s morčacím mäsom (rozpočet na 12 porcií):

  • 250 g morčacích pŕs vcelku 
  • 1 šalotka 
  • 3 stonky stonkového zeleru 
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie 
  • čerstvý tymian 
  • 100 g ryže Arborio Italiamo 
  • 100 g sušených paradajok s kaparami Italiamo 
  • 100 ml bieleho suchého vína 
  • cca 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžica masla
  • 60 g syra Grana Padano
  • šťava z 1/2 citróna 
  • 2 lahôdkové cibuľky 
  • kapary Italiamo (na ozdobenie)
rizoto s morčacím mäsom
www.kuchynalidla.sk

Postup:

Šalotku a očistené stonky zelera (vňať si odložíme na neskôr) nakrájame nadrobno a na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja restujeme dozlatista. Ochutíme soľou. Očistené mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme restovať na panvicu. Osolíme a okoreníme. Keď sa mäso zatiahne, pridáme najemno nasekaný tymian a ryžu. Po chvíli pridáme na malé kúsky nakrájané sušené paradajky a premiešame. Podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. 

Mohlo by vás zaujímať

Zeleninové rizoto so syrom

30 minútSuroviny na zeleninové rizoto so syrom ( rozpočet pre 4 osoby): 2 stredne veľké mrkvy, 2 petržleny, 40 g zeleného hrášku, 50 g zeleru, 2… Čítaj ďaľej

Na miernom ohni postupne po naberačkách prilievame vývar, aby bola ryža vždy trochu zaliata. Rizoto varíme na miernom plameni „al dente“, teda nie úplne domäkka, asi 20 minút. Potom rizoto zjemníme maslom a dochutíme nastrúhaným syrom Grana Padano (asi 40 g) a citrónovou šťavou. Stiahneme z ohňa, pridáme nakrájanú lahôdkovú cibuľku a dôkladne premiešame. Rizoto by malo mať krémovú konzistenciu, ale nemalo by byť vodové. 

Servírovanie:

Do hlbšieho taniera naservírujeme rizoto s morčacím mäsom, porciu rizota posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano. Ozdobíme kaparami a zelerovou  vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach