Marhuľovo-paprikové čatní s čili
Marhuľovo-paprikové čatní dodá každému grilovaniu šmrnc.
Suroviny na marhuľovo-paprikové čatní:
4 PL olivového oleja, 500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky, 200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky, 1 kg...
Cibuľová marmeláda
Cibuľová marmeláda - suroviny:
morská soľ, čierne korenie, 3 červené cibule, olivový olej, 3 lyžice hnedého cukru, 1 pomaranč, 100 ml balsamickového krému
Postup:
Červenú cibuľu rozkrojíme na polovice a nakrájame na plátky. Do menšieho hrnca...
Jahodový džem so zázvorom
Suroviny na jahodový džem so zázvorom (vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml):
1 kg očistených jahôd, 75 g nakrájaného kandizovaného zázvoru, 1 balenie želírovacieho cukru, Extra 2 : 1
Postup:
Na prípravu džemu vložíme jahody do väčšieho...
Čučoriedkový lekvár
Možno ich pestujete v záhrade, alebo ste ich našli na prechádzke v lese. Najchutnejšie sú čerstvé s cukrom, no ak ich máte viac, uvarte z nich vynikajúci lekvár.
Suroviny na čučoriedkový lekvár:
Na 1 kg čučoriedok potrebujeme 700 g Korunného...
Ríbezľovo-čučoriedkový džem
Suroviny na ríbezľovo-čučoriedkový džem (na cca 5 pohárov po 200 ml):
300 g červených ríbezlí, 700 g čučoriedok, 1 kg želírovací cukor 2:1
Postup:
Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a odvážime (300 g). Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime (700...
Broskyňovo-malinový džem
Suroviny na broskyňovo-malinový džem ( rozpočet na cca 5 pohárov po 200 ml ):
700 g broskýň, 300 g malín, 500 g želírovacieho cukru
Postup:
Broskyne umyjeme, dáme odkvapkať, rozpolíme, odstraníme kôsky, nakrájame na malé kúsky...
Ríbezľovo – malinový lekvár
Suroviny na ríbezľovo - malinový lekvár:
1 kg červených ríbezlí, 1 kg malín, 2 kg želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Čisté ovocie dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby bolo ponorené a desať minút povaríme. Prepasírujeme, do šťavy...
Zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí
Suroviny na zamatový džem z čučoriedok a ríbezlí ( vystačí na asi 3 poháre à 350 ml ):
500 g prepasírovaných čučoriedok (asi z 800 g čerstvých alebo zmrazených), 500 g prepasírovaných červených ríbezlí (asi...
Púpavový med
Suroviny na púpavový med:
400 g púpavových kvetov, 2 chemicky neošetrené pomaranče, 2 chemicky neošetrené citróny, 1,5 l vody, 1 kg želírovacieho cukru 2:1
Postup:
Púpavové kvety umyjeme a necháme osušiť na slnku. Citrusové ovocie umyjeme, očistíme...
Rebarborovo-jahodovo-mätový džem
Suroviny na rebarborovo-jahodovo-mätový džem:
500 g rebarbory, 500 g jahôd , 500 g želírovací cukor 2:1, 2 vetvičky jahodovej mäty
Postup:
Umytú a ošúpanú rebarboru nakrájame na malé kúsky. Jahody umyjeme, necháme dobre odkvapkať, odstránime stopky a nakrájame...