Keďže pečené sladké zemiaky so škoricovo-paprikovou príchuťou patrili odjakživa medzi jej favoritov, rozhodla sa zaexperimentovať a preniesť túto kombináciu chutí aj do polievky. Kokosové mlieko jej dodáva jemnejšiu konzistenciu, tamari a horčičné semienka bohatšiu chuť a jablčný ocot sa zasa postará o kyslastý nádych. Výsledok – zemiakovo-kokosová polievka stojí za to.
Zemiakovo-kokosová polievka – suroviny ( rozpočet na 2 porcie):
2 sladké zemiaky, 400 ml konzervu kokosového mlieka, 10 g čerstvých lístkov koriandra, 2 čajové lyžičky tamari, 2 čajové lyžičky mletej papriky, 2 čajové lyžičky mletej škorice, 1 čajovú lyžičku jablčného octu, 1 čajovú lyžičku horčičných semienok
Postup:
Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do parného hrnca. Varíme asi 45 minút, aby zmäkli.
Do mixéra dáme uvarené sladké zemiaky a ostatné prísady, prilejeme 200 ml vody a dohladka rozmixujeme. Pred podávaním polievku trochu prihrejeme.