15 minút
Pripravme si spoločne malý zázrak, ktorý doslova víta jar, teší chuťové poháriky a zároveň zaženie všetky choroby? Tým zázrakom je pesto z medvedieho cesnaku s parmezánom!
Medvedí cesnak
- Posilňuje imunitu
- Pôsobí ako prírodné antibiotikum
- Zlepšuje zažívanie, prečisťuje krv i celý organizmus
- Účinný aj proti kožným ťažkostiam
Tip: Bez parmezánu sa v modernej kuchyni nezaobídete. Či už pripravujete pesto, cestoviny, šaláty či rizoto, vždy dodá pokrmom nezameniteľnú chuť.
Suroviny na pesto z medvedieho cesnaku:
Jeden veľký zväzok listov medvedieho cesnaku, hrsť solených kešu / pistácií, asi 70 g kvalitného parmezánu, asi 6 lyžíc olivového oleja, kôra z 1 citróna, soľ, korenie, med podľa chuti
Ako na to:
Listy umyjeme, osušíme a pokrájame. Do mixéra vložíme cesnak, olej a oriešky a premixujeme. Pridáme olej, aby bolo pesto tekutejšie. Dochutíme kôrou z citróna, soľou a korením. Zjemníme medom, ak je pesto príliš horké