45 minút
Suroviny na Tiramisu s koňakom:
2 polievkové lyžice instantnej kávy, 30 cukrárskych piškót, 250 g mascarpone, 300 ml mlieka, 1 lyžica koňaku, 2 vajcia, 4 lyžice jemného kryštálového cukru, 1 kopcovitá lyžica 100 % kakaa
Postup:
V elektrickom mixéri zmiešajte žĺtka, 3 lyžice cukru a mascarpone. Ušľahajte sneh z bielkov a pridajte ho k pripravenej hmote. Vytvorte si hladký krém. V podlhovastej nádobe zmiešajte Ricoré a mlieko. Pridajte poslednú lyžicu cukru a koňak. Dobre premiešajte. Namočte polovicu cukrárskych piškót do mlieka s Ricoré a vyložte nimi dno dezertnej misy.
Mohlo by vás zaujímať
Na piškóty naneste pripravený krém a prikryte zvyšnými piškótami namočenými v mlieku. Potrite zvyšným krémom. Dajte vychladnúť do chladničky. Pred servírovaním posypte kakaom.