15 minút
Suroviny:
750 g marhúľ, 250 g čučoriedok, 500 g Korunný cukor želírovací 2:1, 4 cl marhuľového likéru
Postup:
Marhule a čučoriedky umyjeme a necháme dobre odkvapkať. Marhule vykôstkujeme a polovicu množstva nakrájame na malé kúsky. Druhú polovicu rozmixujeme na pyré. Čučoriedky zľahka roztlačíme vidličkou. Ovocie dobre premiešame v hrnci spolu s cukrom v pomere 2:1 a necháme postáť na chladnom mieste, aby sa ingrediencie spojili. Za stáleho miešania privedieme do varu a necháme 6 – 8 minút vrieť. Vykonáme želírovaciu skúšku. Hrniec odstavíme zo sporáka, džem ochutíme marhuľovým likérom, ihneď naplníme do pripravených pohárov a uzavrieme.
Korunný cukor želírovací 2:1
Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.