Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby):
1 cibuľa, 20 g čerstvého zázvoru, 1 mrkva, 1 čili paprička, 2 PL olivového oleja, 200 g žltej šošovice, 1l zeleninového vývaru, 1-2 PL curry korenia, 1/2 ČL škorice ( podľa chuti), soľ, korenie, 250 ml kokosového mlieka, pistáciové oriešky, koriandrová vňať
Postup:
Cibuľu a zázvor očistíme, mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na kocky. Čili papričku pokrájame na menšie kúsky. V hrnci zahrejeme olivový olej, pridáme do hrnca očistenú a pokrájanú mrkvu a 2-3 minúty poopekáme na oleji. Potom k mrkve pridáme umytú šošovicu, ktorú krátko ešte opečieme spolu s mrkvou a zázvorom. Z opečenej zmesi pridáme zeleninový vývar, curry, škoricu, soľ korenie a pokrájané chili. Varíme všetko spolu asi 10 minút. Nakoniec pridáme kokosové mlieko, všetko spolu ešte raz prevaríme a dochutíme soľou a korením. Polievku podávame v miskách ozdobenú pistáciovými orieškami a prípadne aj granátovým jablkom.