Suroviny na mandľové rezy:
Prísady na krehké cesto: 300 g pšeničnej múky, 200 g studeného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, soľ, vanilkový cukor, nastrúhaná kôra z jedného citróna, papier na pečenie
Prísady na plnku: 80 ml šľahačkovej smotany, 150 g medu, 150 g masla, 280 g krupicového cukru, 400 g mandľových lupienkov
Postup:
Rúru predhrejeme na 150 °C. Plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie.
Príprava krehkého cesta: všetky prísady rýchlo zmiesime, prikryjeme potravinárskou fóliou a na hodinu odložíme do chladničky. Cesto opäť krátko premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2mm. Uložíme na plech na pečenie a necháme chvíľu postáť. Popicháme vidličkou a v predhriatej rúre na strednej poličke pečieme približne 10 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Príprava plnky: šľahačkovú smotanu s medom, maslom a s krupicovým cukrom prevaríme. Pridáme mandľové lupienky. Hmotu opäť prevaríme, nalejeme na upečené cesto a povrch vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme približne 35 minút, kým hmota nezhnedne. Necháme vychladnúť a nakrájame na trojuholníky.