Neviete nájsť lásku? Nepite na rande alkohol!

Moderný spôsob zoznamovania sa, žiaľ neraz súvisí s konzumáciou alkoholu. Stretávame sa v baroch, dáme si pár drinkov na „osmelenie“. Môžeme prežívať zdanlivú blízkosť s danou osobou, cítiť sa uvoľnene skvele… Na druhý deň vytriezvieme a zistíme, že všetko je ináč. Najnovšie odporúčania vzťahových expertov jednoznačne znejú: ak chceme nájsť dlhodobý vzťah, nepime na stretnutiach s potenciálnym partnerom.

nájsť lásku

Falošný pocit vzájomnosti

Konzumácia alkoholických nápojov dáva falošný pocit blízkosti s iným človekom – preto sa tak dobre pije vo dvojici a preto tí, ktorí pijú cíti, že sú si bližšie. Jeden prieskum spred štyroch rokov ukázal, že 36,4 percent ľudí, ktorí nemajú partnera si dajú drink ešte predtým ako vyjdú von, 48,9 percenta má drink v priebehu dňa a večer vypijú priemerne 2-3 drinky.

Od pohárika k opitosti

Ešte horšie je, že mnohí si na prvom rande dajú alkohol na osmelenie či posilnenie, ale jedným ani dvoma pohárikmi to nekončí. Nečudo, že to nie je dobrá cesta k trvalému vzťahu. Takmer dvadsať percent mužov sa na prvom rande opije, zo žien je to 17 percent. Posilňovanie alkoholom podporuje aj moderné zoznamovanie sa cez internet.

Ako nájsť lásku: zoznamovanie cez internet

Ak sa máme stretnúť po prvýkrát s človekom, s ktorým sme komunikovali len cez internet, je to náročné na psychiku a môžeme mať väčšiu potrebu povzbudiť sa alkoholom. Alkohol sa povzbudzujú aj nesmelí ľudia, či tí ktorí majú problémy s vyjadrovaním sa alebo majú veľkú obavy, že partnera neupútajú. Žiaľ, mnohokrát naozaj neupútajú, ale kvôli alkoholu.

Proti úzkosti? Omyl!

Ak hneď na prvom rande ste s človekom, ktorý do seba hádže jeden pohárik za druhým, určite to neurobí dobrý dojem. Alkoholu počas prvých rande podliehajú aj ženy. Ospravedlňujú to tým, že potrebujú zahnať pocity úzkosti, obavy, neistotu a správať sa uvoľnenejšie. Pozor, keď vytriezvieme, zvyčajne príde omnoho väčšia úzkosť a depresia… Problém je tiež v tom, že alkohol dokáže dokonale skresľovať nielen náš pohľad na potenciálneho partnera, ale aj naše pocity a rozhodnutia. Ak skutočne hľadáme vážny vzťah, pohárik odložme bokom. Tadiaľ cesta nevedie.

Photo by Vladimir Kudinov on Unsplash

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach