Pudingová torta, plná ovocnej chuti, vhodná na posedenie kamarátov alebo rodiny.
Suroviny na recept pudingová torta ( rozpočet na 12 porcií ):
Na korpus: 300 g detských piškót
Na náplň: 2 balíčky Premium puding Vanilka, 470 g broskyňového kompótu, 1 l mlieko, 70 g cukru, 1 KL Vanilkovej pasty
Na ozdobenie: 1 balíček Malinová smotanová náplň Dr.Oetker, 500 ml smotana na šľahanie (33%), 250 g maliny čerstvé
Ešte potrebujeme: tortová forma (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, potravinárska fólia
Postup:
Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Vo väčšom hrnci uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding, do ktorého na konci varenia primiešame vanilkovú pastu. Tortovú formu vyložíme jednou vrstvou piškót. Na piškóty nalejeme časť uvareného pudingu a nanesieme ďalšiu vrstvu piškót. Broskyne nakrájame na malé kúsky a navrstvíme na piškóty. Postup opakujeme do spotrebovania surovín. Končíme vrstvou pudingu. Prikryjeme potravinárskou fóliou, zaťažíme plochým tanierom a odložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť, najlepšie však do druhého dňa.
Mohlo by vás zaujímať
Na ozdobenie vyšľaháme smotanovú náplň so smotanou podľa návodu na obale. Náplň nanesieme na tortu a dozdobíme ovocím.
- ľahká príprava 40 Minút
Mohlo by vás zaujímať
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 888 kJ / 212 kcal | 615 kJ / 147 kcal |
Tuky | 15,01 g | 10,43 g |
Sacharidy | 19,52 g | 13,56 g |
Bielkoviny | 1,68 g | 1,16 g |
Zdroj: Dr.Oetker