Používate vo vašej kuchyni avokádo a zostane vám vždy jedna polovica?
Ponúkame vám tipy, ako uchovať nepoužitú polovicu avokáda čo najdlhšie tak, aby nezhnedla a neznehodnotili sa látky, vďaka ktorým patrí avokádo medzi najzdravšie potraviny.
Citrónová šťava
Aby avokádo nezhnedlo, očistené polovice avokáda pokvapkajte citrónovou šťavou, tak si zachovajú peknú zelenú farbu. Môže sa však stať, že citrónovej šťavy bude málo a avokádo predsa zhnedne. Prípadne jej bude príliš veľa a avokádo ostane kyslé. Skúste do citrónovej šťavy namočiť štetec a avokádo potrieť štetcom.
Cibuľa
Vložte zvyšok avokáda do malej plastovej nádobky spolu s cibuľou. Nádobku uzavrite a uskladnite v chladničke. Vďaka látkam, ktoré cibuľa vylučuje, avokádo nezhnedne.
Olivový olej
Potrite zvyšok avokáda olivovým olejom. Olej zabráni priamemu kontaktu avokáda so vzduchom a zabráni oxidácii. Avokádo potreté olejom uskladnite vo vzduchotesnej nádobke v chladničke. Čím je olej aromatickejší, tým lepšie.
Voda
Avokádo ponorte do vody.