Adventná torta s mandarínkami a hruškou

Doba prípravy 40 minútEnergia: 380 kcal.Náročnosť

Nepečená adventná torta s kombináciou hrušiek a pomarančov ovoňaná Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom.

Suroviny na adventnú tortu (vystačí na asi 12 porcií):

Na korpus:

  • 200 g čokoládových sušienok bez náplne
  • 100 g rozpusteného masla

Na náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 2 PL tekutého medu
  • 2 zarovnané KL mletej škorice
  • 75 g práškového cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom
  • 1 balíček Želatínového stužovača
  • 100 ml vody
  • 250 ml smotany na šľahanie
Adventná torta s mandarínkami a hruškou

Na ozdobenie:

  • filetky z 2 pomarančov
  • 1 zrelá hruška (olúpaná a nakrájaná na tenké plátky)
  • 1 balíček Tortového želé číreho
  • 250 ml pomarančového džúsu
  • 1 zarovnaná PL cukru

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misy. Pridáme maslo a ručne prepracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, nasypeme hmotu a lyžicou ju rovnomerne pritlačíme. Odložíme do chladničky.

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme mascarpone s tvarohom, medom, škoricou, cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na stredný stupeň dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a opatrne ju vmiešame do zmesi. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na hodinu do chladničky.

Na ozdobenie povrch torty obložíme filetkami pomaranča a plátkami hrušiek. Tortové želé pripravíme s džúsom a cukrom podľa návodu na obale a opatrne nalejeme na ovocie. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Adventná torta je hotová, môžeme ju podávať ku káve.

Čas prípravy: asi 40 minút

Čas chladnutia: asi 3 hodiny

Filetovanie citrusov: Ostrým nožom orežeme po celom obvode kôru až na dužinu. Mesiačiky pomaranča (filetky) vykrajujeme tak, aby sme získali čistú dužinu.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1591 kJ / 380 kcal829 kJ / 198 kcal
Tuky20,37 g10,61 g
Sacharidy22,50 g11,72 g
Bielkoviny7,25 g3,77 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach