Suroviny na tofu s mangoldom a ovsom:
300 g zŕn ovsa alebo jačmeňa (nahé, lúpané zrná), 200 g bieleho tofu (alebo tempeh) , 1/4 malej lyžičky kurkumy, trochu drvenej rasce a mletého čierneho korenia, trochu koriandru, olivový olej na panvicu, 200 g listov mangoldu, prípadne aj 200 g listov špenátu, citrónová šťava z 1/2 citróna, sézamový olej, 1 čajová lyžička medvedieho cesnaku alebo 1/4 čajovej lyžičky pesta z medvedieho cesnaku, soľ
Postup:
Ovos premyjeme vo vode a varíe do mäkka. Keď je ovos uvarený, ochutíme ho pestom z medvedieho cesnaku. Mangold a špenát umyjeme pod tečúcou vodou, tofu nakrájame na kocky. Na panvicu nalejeme trochu olivového oleja, pridáme trochu kurkumy, drvenú rascu, trochu bieleho korenia a trochu mletého koriandru. Všetko dobre premiešame na panvici a trochu opečieme a ohrejeme na ohni. Pridáme tofu, ktoré sme nakrájali na kocky a sprudka opečieme. Nakoniec pridáme trochu citrónovej šťavy a sójovej omáčky. Ešte raz všetko spolu premiešame , krátko prehrejeme a odstavíme zo sporáka.
Tip na servírovanie:
Uvarený ovos ochutený pestom naložíme ho hrnčeka a vyklopíme na tanier, aby nám vznikla pekná vežička. Peknú farebnú kombináciu tvorí mangold s kurkumovým tofu.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.