Aké potraviny pre krásu a vitalitu by sa mali nachádzať v jedálnom lístku?
Základom vášho jedálneho lístka by mali byť produkty z obilia, zemiakov zeleniny a strukovín. Tieto potraviny zásobujú náš organizmus komplexnými sacharidmi, balastnýmí látkami, vlákninou a vitamínami skupiny B. Ďaľšou nepostradateľnou zložkou našej stravy je ovocie. Je zásobárňou mnohých vitamínou a minerálnych látok.
Paradajky
Sú výbornym zdrojom draslíka, vitamínov ako napríklad C a E, rovnako aj beta-karoténu. Majú minimálne množstvo kalórií.
Karfiól
Je zdrojom, pre telo nepostrádateľnej, kyseliny listovej, ktorá sa podiela na tvorbe nových buniek. Zároveň obsahuje aj vysoké množstvo jódu, ktorý sa podiela na urýchľovaní metabolizmu.
Hrášok
Obsahuje stopové prvky , ako napríklad mangán. Stopové prvky posilňujú imunitný systém organizmu.
Petržlenová vňať
Éterické oleje obsiahnuté v petržlene podporujú činnosť vylučovacích orgánov a ničia choroboplodné zárodky, čo prispieva k urýchľovaniu hojivých procesov.
Špargľa
Má vysoký obsah draslíka a asparágovej aminokyseliny. Táto kombinácia látok prispieva významnou mierou k prečisťovaniu tela, tým že sú z tela odvádzané prebytočné tekutiny.
Ryža
Celozrnná ryža obsahuje viac dôležitých látok a vlákniny ako lúpaná. Obsah vitamínu B1 napomáha regenerácii nervového systému, vláknina a draslík sa podieľajú zasa na prečisťovaní čriev.
Pšenica
Je významným zdrojom vlákniny pre organizmus. Zároveň obsahuje zinok. Najvhodnejšie je konzumovať čerstvé pšeničné klíčky, alebo vo vode namočené obilné zrnká. Oboje môžeme primiešať do müsli.