Suroviny na špargľový koláč:
Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody
Plnka: 30 g masla, 150 g špargle, 150 g mladej cibuľky, 250 g čerstvého syra Chedar, vňať zo zeleru, 250 ml smotany na varenie, 2 vajíčka, soľ a mleté čierne korenie medzi prsty, 2 polievkové lyžice detskej krupice
Postup:
Maslo necháme zmäknúť a potom spolu zmiešame všetky suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy tak, aby cesto bolo po bokoch vysoké asi 4 – 5 cm.
Špargľu asi 2 – 3 minúty uvaríme v slanej vode. Potom ju nakrájame na malé kúsky spolu s cibuľkou. Syr nakrájame na menšie kúsky. Všetko spolu vymiešame. Masu pozorne vlejeme na cesto v tortovej forme tak, aby plnka bola si 5 mm pod okraj cesta.
Mohlo by vás zaujímať
Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 40 – 45 minút.
Podávame s minerálkou, dospelým s červeným vínom.