Čarodejné jabĺčko

Jabĺčko nielenže patrí v našich zemepisných šírkach k typickým symbolom jesene, ale je okrem toho, že je veľmi chutné a zdravé, môže nám byť aj užitočným pomocníkom…

Ako upiecť šťavnaté kurča?

Ak sa vám kurča pri pečení vždy vysuší, nabudúce doň pred pečením vložte jablko. Až potom uložte kurča na pekáč, podlejte ho a dajte piecť. Keď sa kurča dopečie, jablko vyberte, kurča rozdeľte na porcie a pochutnajte si na výbornom mäsku.

Dlho čerstvé koláče

Ak chcete predĺžiť životnosť koláčom, ktoré ste upiekli doma, alebo hoci aj kúpili v obchode, skladujte ich spolu s polovicou jablka. Koláč si uchová vláčnosť oveľa dlhšie, ako keby ste ho skladovali v chladničke.

Presolili ste polievku?

Nezúfajte! Prihoďte do hrnca s polievkou niekoľko kúskov jablka, nechajte povariť asi 10 minút a nakoniec kúsky jablka vyhoďte. Spolu s nimi vyhodíte aj prebytočnú soľ.

Mohlo by vás zaujímať

Nátierka proti chrípke

15 minútKeď cítime, že na nás „niečo ide“ Začína nás pobolievať hrdlo alebo máme príznaky začínajúcej nádchy, urobme si  účinnú nátierku proti chrípke: Mrkvu a chren… Čítaj ďaľej

Zelené paradajky dozrejú…

Nedozreté zelené paradajky pekne dozrejú, ak ich vložíte do papierového vrecka a priložíte ku nim zrelé jablko. Najlepší pomer je: 5 – 6 paradajok a jedno jabĺčko.

Hnedý cukor bude sypký…

Hnedý cukor vo vlhšom prostredí rýchlo stvrdne. Aby ste ho mohli znovu použiť podľa potreby, vložte stvrdnutú hrudu hnedého cukru do mikroténového vrecúška a pridajte aj štvrťku jabĺčka. Potom vrecúško poriadne uzavrite. O 1 – 2 dni cukor znovu zmäkne a môžete ho bežne používať.

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach