25 minútEnergia: 347 kcal.
Suroviny na vláčny smotanový krém s koňakom:
4 vajcia, štipka soli, 125 g práškového cukru, 40 g škrobovej múčky, 1/8 l bieleho vína, 6 lyžíc citrónovej šťavy, ¼ l šľahačky, 2 lyžice koňaku, 2 lyžice sekaných mandlí, 1 mango
Postup:
Vajcia rozbijeme do hrnca so zaobleným dnom, pridáme soľ, cukor, škrobovú múčku, víno a citrónovú šťavu. Krém šľaháme metličkou dovtedy, kým nezačne hustnúť. Hrniec s krémom ihneď postavíme do studenej vody a počas chladnutia občas premiešame. Vyšľaháme šľahačku, spojíme so studeným krémom a dochutíme koňakom. Krém rozdelíme do pohárov a až do podávania prikryjeme a uložíme do chladu. Pred podávaním ozdobíme smotanový krém s koňakom mandľami a posekaným mangom.