Šalát s jablkami a vajíčkom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na šalát s jablkami a vajíčkom:

1 hlávkový šalát, 2 vajcia, 1 šalátová uhorka, šťava z jedného citróna, 1 jablko, 50 g kokteilových rajčín, 4 lyžice majonézy, 1/2 lyžice horčice, mleté biele korenie

Postup:

Do majonézy vmiešame horčicu, ochutíme korením a premiešame. Šalát opláchneme vodou, rozoberieme na listy a natrháme na menšie kúsky. Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablko olúpeme, nakrájame na plátky a polejeme citrónovou šťavou. Rajčiny očistíme a rozkrájame na polovičky, uhorku nakrájame na kolieska. Všetky suroviny zmiešame v mise dohromady a zalejeme majonézou. Šalát s jablkami a vajíčkom je hotový. K šalátu podávame tmavý chlie, pečivo, alebo aj pečené zemiaky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach