15 minút
Suroviny:
400 g lososa, 250 g natrhaných listov rôznych šalátov, 200 g rajčín, 24 ks olív, 60 g červenej cibule, 4 pol. lyžice hrubozrnnej horčice, 1 pol. lyžica medu, 200 g tatárskej omáčky, kôpor, šťava z dvoch limetiek, 150 g syra feta, 3 vajcia
Postup:
Lososa očistíme, zbavíme kostí a nakrájame na kúsky. Osolíme, pokvapkáme šťavou z limetiek a opečieme. Pridáme hrubozrnnú horčicu, med, kôpor a dochutíme. Listy šalátu umyjeme, natrháme na kúsky, rajčiny pokrájame na mesiačiky, syr feta na malé kocky, cibuľu na polovičné kolieska alebo mesiačiky, olivy na plátky, všetko zmiešame. Na šalát v miske položíme pečeného lososa a polejeme tatárskou omáčkou.