90 minút
Suroviny na pečené pliecko na majoránke:
750 g bravčového pliecka, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky rasce, 1/4 lyžičky majoránky, 2 cibule, 1 krajec chleba, 1/4 l mäsového vývaru, 1/8 svetlého piva, 1/8 l smotany, mleté čierne korenie
Postup:
Soľ, rascu a majoránku rozdrvíme na prášok, votrieme do mäsa. Mäso položíme do pekáča kožou nadol. Ošúpanú cibuľu pokrájame nadrobno, chlieb nakrájame na kúsky. Oboje pridáme k mäsu. Podlejeme vývarom a vložíme do rúry. Mäso po 40 minútach obrátime, kožu nakrojíme do tvaru kosoštvorcov.
Mohlo by vás zaujímať
Pečieme ďalej, podlievame pivom. Upečené pliecko preložíme na predhriaty tanier, šťavu prepasírujeme do hrnca. Prepasírovaný výpek zjemníme smotanou a vyvaríme do hustej omáčky. Osolíme okoreníme, podávama osobitne.