Slivková torta s lieskovými orieškami a mandľami vás prekvapí. Je to neobyčajný dezert.
Slivková torta – suroviny:
Cesto: 6 vajec, 100 g cukru, štipka soli, trocha rumu, 1 balíček vanilkového cukru, 100 g hrubej múky, štipka prášku do pečiva, 40 g strúhanky, 150 g nastrúhaných lieskových orieškov
Plnka: 1 kg sliviek, 5 lyžíc cukru, trocha škorice, 2 rozdrvené klinčeky, ½ l šľahačky, 2 lyžice vanilkového cukru, 50 g sekaných mandlí
Postup:
Žĺtky, cukor, soľ, rum a vanilkový cukor vymiešame do peny. Pridáme ušľahaný tuhý sneh. Múku pomaly premiešame s práškom do pečiva, strúhankou a lieskovými orieškami. Všetko po lyžiciach pomaly vmiešame do cesta. Zoberieme si pripravenú tortovú formu. Vymastíme ju maslom alebo olejom a vysypeme múkou aby sa cesto neprilepilo. Do takto pripravenej, vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy o priemere asi 26 cm, vlejeme pripravené cesto. Tortu pečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Mohlo by vás zaujímať
Šesť pekných umytých sliviek si odložíme nabok na zdobenie. Sstatné slivky vykôstkujeme, zmiešame s cukrom, mletou škoricou, mletými klinčekmi a rozvaríme. Ušľaháme šľahačku a kým stuhne pomaly pridáme vanilkový cukor. Tortu prekrojíme, jednu vrstvu naplníme zmesou z rozvarených sliviek, druhú šľahačkou. Povrch torty natrieme šľahačkou a ozdobíme pripravenými slivkami.
Mohlo by vás zaujímať
1 porcia: 1695 kJ / 405 kcal