Suroviny na čerešňový koláč z toastov:
4 plátky toastového chleba, 6 vajec, štipka soli, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g sladkej smotany, 150 g mletých mandlí, mletá škorica, mleté klinčeky, 1 kg čerešní, cukor na posypanie
Postup:
Toastový chlieb pokrájame na malé kocky a zalejeme horúcim mliekom. Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh, na konci zašľaháme lyžicu práškového cukru. Maslo s ostatným cukrom vymiešame dopenista, postupne primiešame žĺtky so smotanou, mleté mandle, vyžmýkaný toastový chlieb, štipku škorice a mleté klinčeky.
Mohlo by vás zaujímať
Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov a vykôstkované čerešne. Cesto rozotrieme na vymastený plech vysypaný múkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C asi 75 minút. Vlažný koláč opatrne uvoľníme z formy a necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť. Pre podávaním posypeme práškovým cukrom.