15 minút
Suroviny na Banán na grile:
4 banány, 1 vanilkový lusk, prípadne kardamón, 1 pomaranč, 75 g hnedého cukru, 75 ml Cointreau, rozpustené maslo, 150 g créme fraîche
Postup:
Celé banány aj so šupkami grilujeme na rošte nad silným žiarom po dobu 6 – 8 minút dokiaľ šupky celkom nezačernejú.
Vanilkové struky po dĺžke rozpolíme a stiahneme dužinu pomocou noža. Ďalej pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, Cointreau, pomarančovú šťavu, cukor, maslo a miešame do tej doby, než vznikne hustá pasta. Môžeme podľa chuti pridať aj rozdrvené zrnka kardamonu.
Banány pozdĺžne rozrežeme, doširoka otvoríme a vzniknutý rez potrieme vanilkovou pastou, ktorú sme si pripravili. Podávame s créme fraîche.