20 minútEnergia: 100 kcal.
Uhorková nátierka s kaparami a chrenom – suroviny (rozpočet na 20 chlebíčkov):
2 šalátové uhorky, 5 dkg chrenu, 1 polievková lyžica kapár, 3 strúčiky cesnaku, 1/4l majonézy, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Ošúpeme obidve uhorky, rozpolíme, odstránime zrnká a pokrájame na malé kocky. Ošúpeme cesnak a posekáme nadrobno. Postrúhame chren. Mierne osolíme uhorky, pomiešame a necháme 1/4 hodiny odpočívať a potom zlejeme šťavu. Zmiešame všetky prísady. Uhorková nátierka je hotová!
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Ak nátierku podávame s čiernym chlebom, vhodné je ju obložiť tenkými plátkami pečeného bravčového mäsa. Ak ju podávame s bielym chlebom, obložíme nátierku s údeným lososom a kôprom.
Energetická hodnota jednej porcie: 100 kcal