Môže byť niečo príjemnejšie počas mrazivých dní ako vychutnať si s tými, s ktorými nám je fajn, všetky tie úžasné veci, ktoré k predvianočnému obdobiu patria? Jednou z nich je určite aj chutný punč, ktorý nádherne vonia, zahreje, aj poteší.
Punč – na 4 poháre budeme potrebovať:
500 ml jablčnej šťavy (džús), 2 polievkové lyžice vanilínového cukru, 1 polievková lyžica cukru, 1 palička škorice do punču a 4 paličky škorice na dekoráciu do pohára, 2 klinčeky, 100 ml pomarančovej šťavy, 200 ml šťavy z bazových bobulí, 2 polievkové lyžice Amaretta.
Postup:
Všetky prísady (okrem bazovej šťavy a a Amaretta) vlejeme do hrnca, pridáme klinčeky, cukor, vanilínový cukor, škoricu a asi 10 minút povaríme. Horúci punč odložíme zo sporáka, pridáme doň Amaretto a bazovú šťavu, precedíme cez sitko,nalejeme do pohárov a ozdobíme paličkami škorice.
Mohlo by vás zaujímať
Tip na servírovanie:
Aby nás poháre s horúcim punčom nepálili, môžeme och omotať a previazať peknými farebnými servítkami.