45 minút
Lávový koláč. Za týmto názvom sa skrýva dokonalý a okúzľujúci čokoládový dezert. Na prvý pohľad pôsobí náročne, ale opak je pravdou. Je celkom jednoduchý. Skladá sa iba z pár ingrediencií.
Suroviny na čokoládový horúci koláčik:
50 g čokolády, 50 g cukru, 1 ks vajce, 50 g vlašských orechov, 50 g maslo
Postup:
Čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli. Žĺtok vyšľaháme spolu s cukrom a maslom do peny. Vmiešame do zmesi roztopenú čokoládu, pridáme pomleté vlašské orechy a vyšľahaný sneh z bieka zľahka vmiešame do zmesi. Koláčiky pečieme v malých formičkách. Čokoládový horúci koláčik podávame napríklad s ovocím alebo čokoládou.
Autor: Andrej Saturi