Suroviny na kuracie plátky s medovou kôrkou:
150 g jogurtu, 1/2 lyžičky zázvoru, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky škorice, trocha mletého hrebíčka, trocha kardamónu, 1/2 lyžičky soli, 100 g mletých mandlí, 8 kuracích plátkov, 2 lyžice masla, 1 lyžica medu, 4 lyžice vody, 150 g zakysanej smotany
Postup:
Jogurt so zázvorom, cesnakom, škoricou, hrebíčkom, soľou a mandľami zmixujeme na hladkú kašu. Kuracie plátky naložíme do dobre vymastenej ohňovzdornej misy a rovnomerne ich potrieme jogurtovou zmesou. Ohrejeme maslo s medom, pokvapkáme kuracie plátky a neprikryté ich necháme asi hodinu odležať. Rozohrejeme rúru asi na 225°C.
Mohlo by vás zaujímať
Plátky pečieme 15 minút, potom ich prikryjeme a zvolna dopečieme ešte asi 5 minút. Výpek rozriedime vodou a vmiešame doň kyslú smotanu. Omáčku dochutíme soľou , korením a cukrom. Podávame oddelene. Výbornou prílohou je zeleninová ryža.