Bylinky dokážu aj bežné jedlo premeniť na kulinársky zážitok. Mnohí poznajú a používajú bežne pestované bylinky ako kôpor, bazalku či rozmarín. My vám predstavíme netradičné nové chute byliniek. Tieto bylinky sú špeciálne nie len svojou chuťou ale aj alebo nečakanou arómou. Jednoducho dodajú vášmu jedlu nový rozmer.
Aké sú teda nové chute byliniek?
Škoricová bazalka
Táto odroda sladkej bazalky má silnú chuť a škoricovú arómu. Spoznáte ju podľa listov s fialovými žilkami a tmavofialových kvetov. Využite túto voňavú bylinu na dochutenie ovocného šalátu, alebo do ázijských a stredomorských jedál. Zaujímavé sú aj limetkové cookies so škoricovou bazalkou, ktoré si určite obľúbi celá rodina.
Čokoládová mäta
Tento druh mäty má hnedastú stonku a listy, príjemnú chuť a vôňu pripomínajúcu mentolové cukríky. Jej listy sú vhodné na dekoráciu zmrzliny, brownies, alebo iných sladkých dobrôt. Môžete ich použiť aj na ozvláštnenie mojita či prípravy zaujímavého mätovo čokoládového čaju.
Mohlo by vás zaujímať
Citrónový tymian
Skombinujte trochu citrónovej šťavy s arómou tymianu a máte citrónový tymian – skvelý citrusový doplnok nielen ku kuraciemu, bravčovému mäsu a rybám, ale aj do dezertov.
Ananásová šalvia
Táto bylina je špecifická pre jej jedlé nádherné červené kvety. Pridajte niekoľko žiarivých kvetov do zeleninových či ovocných šalátov pre extra chuť. Jej listy navyše voňajú ako ananás, čím dodá drinkom, limonádam a zmrzlinovým pohárom šťavnatú sladkú arómu.