Bravčové údené zapečené v cestíčku

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

800 g bravčového údeného na pečenie (bez kosti), 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 bobuľka borievky, štipka cukru, 1 žĺtok, 2 lyžice mlieka, 300 g lístkového cesta.

Na omáčku:
3 lyžice rajčinového pretlaku, 1/4 l smotany, soľ a mleté čierna korenie

Bravčové údené zapečené v cestíčku

 

Postup:

Údené mäso posypeme mletým čiernym korením, cukrom, rozdrvenou borievkou a vložíme na pekáč. Podlejeme 1/8 l horúcej vody a položíme na stredný rošt predhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút, dáme vychladnúť. Lístkové cesto vyberieme 30 minút pred použitím z obalu a prikryté utierkou necháme rozmraziť. Do cesta, ktoré sme vyvaľkali na pomúčenej doske, zabalíme vychladnuté údené mäso. Okraje navlhčíme vodou a dobre pritlačíme. Dopredu radielkom narežeme z okrajov cesta pásy, ktoré navlhčíme a zdobíme nimi povrch rolády. Dáme na pol hodiny do chladničky. Závin potrieme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok. Na niekoľkých miestach cesto na povrchu poprepichujeme, aby pri pečení unikala para. Pečieme 45 minút. Základom omáčky je výpek z mäsa. Pridáme doň rajčinový pretlak a smotanu a za stáleho miešania zmes varíme, kým mierne nezhustne. Dochutíme podľa potreby.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach