Suroviny na feniklový šalát s kozím syrom:
šťava z 1 citróna, 2 lyžice medu alebo agáve, čerstvo zomleté čierne korenie, soľ, 2 hrste ľadového šalátu, 2 hrste tmavého šalátu (napríklad lolo rosso alebo tmavý dubáčik), 1 šalátová uhorka, 1 hlavička feniklu (nakrájaná na plátky tenké ako papier), 1 valček mäkkého kozieho syra, hrsť klíčkov mungo fazule, 4 – 5 čerstvých fíg
Postup:
V malej miske alebo pohári zmiešajte citrónovú šťavu, med, soľ a korenie. Do pripravenej zmesi naložte natenko nakrájaný fenikel aspoň na 10 minút. Medzičasom pokrájajte šalát a uhorku. Mne šalát chutí viac keď si ho potrhám rukami než keď ho krájam nožom a myslím, že potrhaný aj lepšie vyzerá. Uhorku zabavte semienok a pokrájajte na malé štvrtiny.
Mohlo by vás zaujímať
Šalát, uhorku a naklíčené mungo zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte naložený fenikel so všetkou šťavou ktorá zostala v miske. Pred podávaním navrch na plátky nakrájajte kozí syr a čerstvé figy.