Grepová miska Patulai

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny(rozpočet pre 4 osoby):

500 g aljašskej tresky, 1 lyžice hladkej múky, 2 lyžice olivového oleja, 2 cibule, 4 jablká, 2 pomaranče, 1 grapefruit, 1 lyžice škrobu, 2 lyžice medu, 1 lyžička instantnej kávy, 1–2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžička octu, soľ, 0,5 l hydinového vývaru, 100 g zelených fazuliek

Grepová miska Patulai

Postup:

Rybu nakrájame na malé kúsky. Na panvicu nalejeme olej, v ktorom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rybu a krátko osmažíme. Očistené jablká zbavené jadier nakrájame na malé kocôčky. Na rovnaké kúsky nakrájame tiež grapefruit a pomaranč, ovocie prihodíme na panvicu k rybe a smažíme za občasného miešania ďalších desať minút. Vývar zmiešame so škrobom, medom, kávou, sójovou omáčkou, ochutíme octom, nalejeme na zmes na panvici a varíme za stáleho miešania ešte asi tri minúty. Podávame s ryžou. Pre efekt je skvelé servírovať zmes v umytej šupke z rozpoleného grapefruitu ako v miske. Potom ku grapefruitovej miske položenej na tanier pridáme ako ozdobu sterilizované zelené fazuľky.

Krajina pôvodu: Ázia 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach