Horúca čokoládová tortička s kokosovou omáčkou je chutný dezert.
Horúca čokoládová tortička – suroviny:
250 g čokoláda na varenie, 125 g kryštálového cukru, 250 g masla, 5 ks celých vajec, 5 ks žĺtkov, 70 g hladkej múky, 50 g pekanových orechov (nasekať) + 50 g na ozdobu
Postup:
Roztopíme maslo a čokoládu. Vyšľaháme vajíčka – žĺtka a cukor do peny, do peny vlejeme rozpustenú čokoládu. Pridáme nasekané orechy a primiešame múku. Formičky vymastíme maslom a polohrubou múkou (dobre vymastiť), nalejeme do nich hmotu a necháme stuhnúť v chladničke (min. 1 hod.). Navrch dáme pekanové orechy. Dáme piecť na 220 stupňov na 10 minút. Horúca čokoládová tortička je hotová, pripravíme kokosovú omáčku.
Mohlo by vás zaujímať
Kokosová omáčka
Kokosová omáčka – suroviny:
0,5 lkokosové mlieko, 2 dcl šľahačkovej smotany, 30 g masla – minimum, 1 ks celej vanilky, nastrúhaná citrónová kôra 1 ks, 2 cl citrónovej šťavy – 1 citrón, 2 ks pomarančová šťava stredne veľké, využijeme šťavu aj dužinu, 120 g kryštálového cukru, citrónová tráva 1 steblo
Postup:
Zmiešame kokosové mlieko a šľahačku, na konci roztlačíme hrubšiu časť citrónovej trávy (zdroj arómy) s cukrom, citrónovou kôrou a šťavou z citróna a pomaranča a necháme povariť a zredukujem na polovičný objem (konzistencia omáčky). Z vanilky vyberieme jadierka a hodíme do zmesi. Na spodok dáme omáčku, dookola ozdobíme dužinou z pomaranča a do stredu položíme upečenú čokoládovú tortičku. Somelieri odporúčajú čokoládu podávať s červeným Hubert L´Original Rouge, ktorého višňová chuť dotvorí dokonalú symbiózu s dezertom.