Horúca čokoládová tortička

Náročnosť

Horúca čokoládová tortička s kokosovou omáčkou je chutný dezert.

Horúca čokoládová tortička – suroviny:

250 g čokoláda na varenie, 125 g kryštálového cukru, 250 g masla, 5 ks celých vajec, 5 ks žĺtkov, 70 g hladkej múky, 50 g pekanových orechov (nasekať) + 50 g na ozdobu

čokoládová tortička

Postup:

Roztopíme maslo a čokoládu. Vyšľaháme vajíčka – žĺtka a cukor do peny, do peny vlejeme rozpustenú čokoládu. Pridáme nasekané orechy a primiešame múku. Formičky vymastíme maslom a polohrubou múkou (dobre vymastiť), nalejeme do nich hmotu a necháme stuhnúť v chladničke (min. 1 hod.). Navrch dáme pekanové orechy. Dáme piecť na 220 stupňov na 10 minút. Horúca čokoládová tortička je hotová, pripravíme kokosovú omáčku.

Mohlo by vás zaujímať

Božská orechová torta

60 minútBožská orechová torta – suroviny: Tmavé cesto: 12 vajec, 12 pol. lyžíc kryštálového cukru, 12 pol. lyžíc výberovej múky, kakao, 3/4 prášok do pečiva Vanilkový… Čítaj ďaľej

Kokosová omáčka

Kokosová omáčkasuroviny:

0,5 lkokosové mlieko, 2 dcl šľahačkovej smotany, 30 g masla – minimum, 1 ks celej vanilky, nastrúhaná citrónová kôra 1 ks, 2 cl citrónovej šťavy – 1 citrón, 2 ks pomarančová šťava stredne veľké, využijeme šťavu aj dužinu, 120 g kryštálového cukru, citrónová tráva 1 steblo

Postup:

Zmiešame kokosové mlieko a šľahačku, na konci roztlačíme hrubšiu časť citrónovej trávy (zdroj arómy) s cukrom, citrónovou kôrou a šťavou z citróna a pomaranča a necháme povariť a zredukujem na polovičný objem (konzistencia omáčky). Z vanilky vyberieme jadierka a hodíme do zmesi. Na spodok dáme omáčku, dookola ozdobíme dužinou z pomaranča a do stredu položíme upečenú čokoládovú tortičku. Somelieri odporúčajú čokoládu podávať s červeným Hubert L´Original Rouge, ktorého višňová chuť dotvorí dokonalú symbiózu s dezertom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach