Hovädzia sviečková á la Stroganov

Doba prípravy 35 minútEnergia: 314 kcal.Náročnosť

Suroviny na Stroganov ( rozpočet na 4 porcie):

600 g hovädzej sviečkovej (môžeme nahradiť roštenkou ), podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, 40 g oleja, 60 g cibule, 120 g šampiňónov, 40 g šunky, 20 g sterilizovaných uhoriek, 40 ml červeného vína, 80 g  kečupu jemného, 80 ml smotany 33%.

Stroganov

Postup:      

Hovädziu sviečkovú nakrájame na prúžky, ochutíme soľou a korením, orestujeme na oleji, pridáme na hrubo pokrájanú cibuľu a šampiňóny, všetko spolu restujeme. Zalejeme červeným vínom.  Pridáme kečup a zjemníme smotanou. Krátko povaríme a dochutíme soľou a korením. Podávame posypané krájanou šunkou a s uhorkou nakrájanou na jemné plátky. Vhodnou prílohou pre Stroganov je ryža alebo čerstvé pečivo.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach