Rýchly nepečený cheesecake s lahodnou jahodovou náplňou a tortovým červeným želé.
Suroviny na jahodový cheesecake (vystačí na: asi 12 porcií):
Na korpus:
- 200 g kakaových sušienok bez náplne
- 100 g rozpusteného masla
Na náplň:
- 1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
- 500 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
Na ozdobenie:
- 250 g jahôd
- 1 balíček tortového želé červeného
- 250 ml vody
- 2 zarovnané PL cukru
Okrem toho potrebujeme:
- tortovú formu (Ø 26 cm)
- elektrický ručný mixér
- ponorný mixér
Postup:
Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misky. Pridáme rozpustené maslo a ručne vypracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, zmes nanesieme na korpus a lyžicou pritlačíme.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme jahodovú náplň so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a krátko vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.
Mohlo by vás zaujímať
Na ozdobenie očistíme jahody, 3 jahody si odložíme na ozdobenie a zvyšok jahôd pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a vmiešame rozmixované jahody. Nanesieme rovnomerne na náplň a jahodový cheesecake odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Čas prípravy: asi 30 minút
Celkový čas prípravy: asi 50 minút