Jahodový cheesecake

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Rýchly nepečený cheesecake s lahodnou jahodovou náplňou a tortovým červeným želé.

Suroviny na jahodový cheesecake (vystačí na: asi 12 porcií):

Na korpus:

  • 200 g kakaových sušienok bez náplne
  • 100 g rozpusteného masla

Na náplň:

  • 1 balíček Jahodovej náplne Dr. Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone

Na ozdobenie:

  • 250 g jahôd
  • 1 balíček tortového želé červeného
  • 250 ml vody
  • 2 zarovnané PL cukru

Okrem toho potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • elektrický ručný mixér
  • ponorný mixér

Postup:

Na prípravu korpusu pomocou váľka rozdrvíme sušienky a vložíme ich do misky. Pridáme rozpustené maslo a ručne vypracujeme. Okraj tortovej formy položíme na podnos, zmes nanesieme na korpus a lyžicou pritlačíme.

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme jahodovú náplň so smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a krátko vyšľaháme dohladka. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

Mohlo by vás zaujímať

Citrónový cheesecake s pusinkami a levandulou

160 minútEnergia: 521 kcal.Voňavý citrónový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou. Suroviny na citrónový cheesecake s pusinkami (vystačí na: asi 12 porcií): Na citrónový krém: kôra z 1… Čítaj ďaľej

Na ozdobenie očistíme jahody, 3 jahody si odložíme na ozdobenie a zvyšok jahôd pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a vmiešame rozmixované jahody. Nanesieme rovnomerne na náplň a jahodový cheesecake odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 

Čas prípravy: asi 30 minút

Celkový čas prípravy: asi 50 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach