Citrónový cheesecake s pusinkami a levandulou

Doba prípravy 160 minútEnergia: 521 kcal.Náročnosť

Voňavý citrónový cheesecake s vanilkou a nadýchanou ozdobou.

Suroviny na citrónový cheesecake s pusinkami (vystačí na: asi 12 porcií):

Na citrónový krém:

  • kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 zarovnaná KL sušenej levandule (nemusí byť)
  • 200 g cukru
  • štipka soli
  • 150 ml citrónovej šťavy
  • 2 vajcia
  • 60 g zmäknutého masla

Na korpus:

  • 200 g maslových sušienok
  • 150 g rozpusteného masla

Na náplň:

  • 450 g smotanového syra
  • 300 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru
  • 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou
  • 2 KL Vanilkovej pasty
  • 4 vajcia

Na ozdobenie:

  • 120 g cukru
  • 30 ml vody
  • 2 bielky

Okrem toho potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 26 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
  • flambovaciu pištoľ
Citrónový cheesecake s pusinkami
https://www.oetker.sk

Postup:

Na prípravu krému vložíme do kastrólika citrónovú kôru, levanduľu, cukor a soľ. Prilejeme citrónovú šťavu, privedieme do varu a krátko povaríme. V mise vyšľaháme vajcia elektrickým ručným šľahačom do peny a postupne prilievame varenú zmes. Pridáme maslo a vyšľaháme dohladka. Krém precedíme a po vychladnutí odložíme do chladničky asi na 3 hodiny, najlepšie až do ďalšieho dňa.

Na prípravu cesta sušienky rozdrvíme pomocou váľka a v mise ich zmiešame s maslom. Cesto položíme na dno a strany vymastenej formy a pritlačíme. Odložíme asi na 20 minút do chladničky.

Na prípravu náplne v mise zmiešame syr so smotanou, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingovým práškom, pastou, vajcami a krémom z chladničky a dôkladne vymiešame dohladka. Náplň nalejeme do formy na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 160 °C
  • Teplovzdušná rúra: 140 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba prípravy: asi 50 minút
  • Doba pečenia: asi 50 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 160 minút

Cheesecake necháme dôkladne vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicovo-jablkový perníkový závin

60 minútEnergia: 170 kcal.Voňavý jesenný závin s Perníkovým korením Suroviny na tekvicovo-jablkový perníkový závin (vystačí na asi 12 porcií): Na náplň: 500 g tekvice hokkaido 3 jablká… Čítaj ďaľej

Na ozdobenie v kastróliku povaríme cukor s vodou na sirup. V mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Sirup prilievame za stáleho šľahania do snehu. Snehom naplníme cukrárske vrecko a na cheesecaku vytvarujeme pusinky. Pomocou flambovacej pištole pusinky opálime, aby získali hnedastú farbu. Citrónový cheesecake s pusinkami môžeme podávať

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia2181 kJ / 521 kcal1181 kJ / 282 kcal
Tuky26,86 g14,52 g
Sacharidy43,81 g23,68 g
Bielkoviny10,32 g5,58 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach