60 minútEnergia: 170 kcal.
Voňavý jesenný závin s Perníkovým korením
Suroviny na tekvicovo-jablkový perníkový závin (vystačí na asi 12 porcií):
Na náplň:
- 500 g tekvice hokkaido
- 3 jablká
- 100 g cukru
- 1 zarovnaná KL Perníkového korenia Dr. Oetker
- 2 PL tekutého medu
- 3 PL hrozienok
- 4 PL nasekaných vlašských orechov
Na cesto:
- 350 g lístkového cesta
Na potretie a posypanie:
- 1 rozšľahané vajce
- 4 PL nasekaných vlašských orechov
Okrem toho potrebujeme:
- plech na pečenie
Postup:
Na prípravu náplne tekvicu a jablká olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nahrubo nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do misy. Pridáme cukor, korenie, med, hrozienka a orechy a dôkladne premiešame.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Na plát nanesieme náplň, zavinieme a opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechami a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Mohlo by vás zaujímať
- Elektrická rúra: 170 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas pečenia: asi 30 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Celkový čas prípravy: asi 60 minút
Tekvicovo-jablkový perníkový závin necháme vychladnúť.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 712 kJ / 170 kcal | 791 kJ / 189 kcal |
Tuky | 8,44 g | 9,38 g |
Sacharidy | 24,54 g | 27,27 g |
Bielkoviny | 2,99 g | 3,32 g |
Zdroj: Dr.Oetker