Tekvicovo-jablkový perníkový závin

Doba prípravy 60 minútEnergia: 170 kcal.Náročnosť

Voňavý jesenný závin s Perníkovým korením

Suroviny na tekvicovo-jablkový perníkový závin (vystačí na asi 12 porcií):

Na náplň:

  • 500 g tekvice hokkaido
  • 3 jablká
  • 100 g cukru
  • 1 zarovnaná KL Perníkového korenia Dr. Oetker
  • 2 PL tekutého medu
  • 3 PL hrozienok
  • 4 PL nasekaných vlašských orechov

Na cesto:

  • 350 g lístkového cesta

Na potretie a posypanie:

  • 1 rozšľahané vajce
  • 4 PL nasekaných vlašských orechov

Okrem toho potrebujeme:

  • plech na pečenie

Postup:

Na prípravu náplne tekvicu a jablká olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nahrubo nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do misy. Pridáme cukor, korenie, med, hrozienka a orechy a dôkladne premiešame.

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Na plát nanesieme náplň, zavinieme a opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme orechami a na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Škoricová torta

Škoricová torta s hviezdičkami

50 minútŠkoricová torta s hviezdičkami – suroviny: Na cesto: 7 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1/2 KL citrónovej arómy, 7 bielkov, 1… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Čas pečenia: asi 30 minút
  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 60 minút

Tekvicovo-jablkový perníkový závin necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia712 kJ / 170 kcal791 kJ / 189 kcal
Tuky8,44 g9,38 g
Sacharidy24,54 g27,27 g
Bielkoviny2,99 g3,32 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach