Jednovaječná omeleta

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

Základné cesto: 1 vajíčko, 1 polievková lyžica mlieka, 1,5 polievkovej lyžice detskej krupice, medzi prsty soli

Jednovaječná omeleta

Postup:

Všetko spolu dobre vymiešame a necháme postáť asi 10 minút, aby krupica zväčšila svoj objem. Potom opečieme z jednej strany na oleji ako palacinku.

Podávame na slano:

1. Na tanier položíme a posypeme nastrúhaným údeným syrom a na kolieska nakrájanou paradajkou. Pridáme celozrnný rožok.
2. Na tanier položíme a na polovicu položíme šunku a prehneme. Pridáme čerstvú zeleninu a dva krajce sendviča.
3. Položíme na tanier a na polovicu pridáme udusené šampiony, prehneme. Pridáme tmavý chlieb.
4. Položíme na tanier, prehneme do trojuholníka a pridáme udusenú mrkvu s hráškom. Pridáme rožok.
5. Položíme na tanier, potrieme horčicou a posypeme na jemno nakrájanou cibuľou. Prehneme a pridáme tmavý chlieb.

Podávame na sladko:

1. Položíme na tanier, na polovicu poukladáme na menšie kúsky nakrájané dobre odtečené konzervované broskyne. Prehneme. Môžeme poliať čokoládou.
2. Položíme na tanier, potrieme lekvárom a prehneme. Môžeme na vrch naaražovať šľahačku.
3. Položíme na tanier, prehneme na trojuholník a polejeme javorovým sirupom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach