Špargľa s vajíčkom a petržlenovou vňaťou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Špargľa s vajíčkom a bazalkou – suroviny (rozpočet pre 4 osoby ):

1/2 kg špargle ( zelená a biela ), soľ, cukor, 1 koliesko citrónu, 150 g masla, 4 natvrdo uvarené vajcia, 2 červené cibule, petržlenová vňať

Postup:

Špargľu očistíme, odkrojíme drevnaté konce a uvaríme v slanej vode. Do vody pridáme trocha cukru, koliesko citrónu a ½ lyžičky masla. Uvaríme vajíčka, očistíme cibuľu, pokrájame ju na kolieska, dáme ju na sitko a prelejeme ju horúcou vodou. V hrnčeku rozpustíme maslo. Uvarenú špargľu rozdelíme na taniere, očistené vajíčka rozpolíme, pridáme cibuľu, bazalku a všetko prelejeme roztopeným maslom.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s holandskou omáčkou

Špargľa s holandskou omáčkou a šunkou

60 minútŠpargľa s holandskou omáčkou a šunkou – suroviny: 500 g špargle, 1 lyžičky soli, 1 kocka cukru, 1 l vody, 250 g masla, 3 žĺtky,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach