Vaječný a zeleninový tanier s pikantnou omáčkou

Doba prípravy 20 minútEnergia: 313 kcal.Náročnosť

Suroviny na vaječný a zeleninový tanier s pikantnou omáčkou (rozpočet pre 4 osoby):

10 malých vajec, 300 g mrazeného hrášku, soľ, zelený šalát, žerucha na posypanie

Na omáčku: 50 g nízkotučného tvarohu, 50 g majonézy, 2 lyžice kečupu, 50 g strúhanej cibule, 1/8 l smotany, mletá červená paprika, mleté biele korenie, niekoľko kvapiek omáčky, Tabasco

Postup:

Vajcia na oblom konci poprepichujeme, vložíme do vriacej vody a 7 minút varíme. Ochladíme v studenej vode a ošúpeme. Hrášok vsypeme do 1 l itra vriacej vody ochutenej lyžicou soli, 2 minúty prudko povaríme, na cedidle prepláchneme a dáme odkvapkať. Hrášok rozdelíme na 4 taniere. Vajcia rozpolíme a upravíme na hrášok, zelený šalát očistíme, obložíme ním taniere. Posypeme čerstvo nastrihanou žeruchou. Prísady na omáčku vložíme do misky, metličkou vyšľaháme a dochutíme. Vajíčka krátko pred podávaním prelejeme omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

Zeleninové Pakoras

20 minútPakora sú lievance pochádzajúce z Indie. Predávajú ich pouliční predajcovia a podávajú sa v reštauráciách v južnej Ázii. Pozostávajú často zo zeleniny, ako sú zemiaky… Čítaj ďaľej

Vaječný a zeleninový tanier je hotový 🙂

1 porcia obsahuje: 1309 joulov (313 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach