Zelená špargľa na masle a víne – suroviny( rozpočet na 4 porcie):
600 g očistenej špargle, 1,5 dcl bieleho vína, 4 dcl zeleninového vývaru, 1 šalotka, 80 g postrúhanej mrkvy, 80 g cukrového hrášku, 80 g cous cousu, 20 g postrúhaného parmezánu, 5 g bazalkového pesta, 80 g cherry paradajok, 100 g rukoly, 50 g Maslo, 50 g Olivový olej
Postup:
Očistenú špargľu položíme na panvicu z roztopeným maslom podlejeme 1 dcl bieleho vína, vyredukujeme, podlejeme polovicou zeleninového vývaru a povaríme domäkka. Na olivovom oleji orestujeme šalotku, ktorú podlejeme 0,5 dcl bieleho vína a vyredukujeme, pridáme postrúhanú mrkvu, cukrový hrášok, cous cous a horúci zeleninový vývar.
Mohlo by vás zaujímať
Prikryjeme a dáme dolu zo šporáka, stačí 5 minút na to aby cous cous zmäkol. Potom do teplého cous cousu pridáme postrúhaný parmezán, bazalkové pesto, napoly rozrezané a ogrilované cherry paradajky a rukolu, ktorú sme predtým pokvapkali citrónovou šťavou a olivovým olejom. Celú zmes zľahka premiešame