Zelená špargľa na masle a víne

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Zelená špargľa na masle a vínesuroviny( rozpočet na 4 porcie):

600 g očistenej špargle, 1,5 dcl bieleho vína, 4 dcl zeleninového vývaru, 1 šalotka, 80 g postrúhanej mrkvy, 80 g cukrového hrášku, 80 g cous cousu, 20 g postrúhaného parmezánu, 5 g bazalkového pesta, 80 g cherry paradajok, 100 g rukoly, 50 g Maslo, 50 g Olivový olej

Zelená špargľa na masle

Postup:

Očistenú špargľu položíme na panvicu z roztopeným maslom podlejeme 1 dcl bieleho vína, vyredukujeme, podlejeme polovicou zeleninového vývaru a povaríme domäkka. Na olivovom oleji orestujeme šalotku, ktorú podlejeme 0,5 dcl  bieleho vína a vyredukujeme, pridáme postrúhanú mrkvu, cukrový hrášok, cous cous a horúci zeleninový vývar.

Mohlo by vás zaujímať

Flámska špargľa

25 minútFlámska špargľa – suroviny: 0,5 kg špargľa, 25 g citrón ( citrónová šťava ), 10 g cukor, 150 g maslo, 25 g petržlenová vňaťka, 5… Čítaj ďaľej

Prikryjeme a dáme dolu zo šporáka, stačí 5 minút na  to aby cous cous zmäkol. Potom do teplého cous cousu pridáme postrúhaný parmezán, bazalkové pesto, napoly rozrezané a ogrilované cherry paradajky a rukolu, ktorú sme predtým pokvapkali citrónovou šťavou a olivovým olejom. Celú zmes zľahka premiešame

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach