Energetická hodnota jednej porcie: 1 841 kJ
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
1000 g zemiakov, soľ, 4 lyžice nakladaných kapár, 140 g čiernych vykôstkovaných olív, 7 ks ančovičiek (očká alebo filety v oleji), 2 väčšie bobkové listy, olivový olej, 4 lyžice citrónovej šťavy, 4 lyžice tatárskej omáčky, 4 vetvičky tymianu
Postup:
Zemiaky olúpeme, nakrájame na tenké plátky 2 až 3 minúty varíme osolenej vode. Uvarené zemiaky dáme na chvíľu do ľadovej vody a dôkladne osušíme. Z kapár, olív, ančovičiek, bobkových listov, oleja a citrónovej šťavy pripravíme v mažiari tapenádu (túto špeciálnu omáčku je možné kúpiť taktiež hotovú v hypermarketoch). Pokiaľ použijeme na prípravu tapenády mixér, znížime množstvo bobkového listu na polovicu. Plátky zemiakov rozmiestnime na tanier pokvapkáme tapenádou a ozdobíme tatárskou omáčkou a tymianom. Môžeme pridať pár kapár s olivami. Zemiakové carpaccio podávame.