Kakaová bábovka

Doba prípravy 80 minútEnergia: 208 kcal.Náročnosť

Holandské kakao dodá bábovke tú pravú kakaovú farbu a chuť.

Suroviny na kakaovú bábovku (rozpočet vystačí na asi 16 porcií):

Na cesto:

  • 5 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček trstinového cukru s rumovou arómou
  • 2 PL vody
  • 150 ml oleja
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 zarovnané PL preosiateho Holandského kakaa
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva

Okrem toho potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm)
  • elektrický ručný šľahač
Kakaová bábovka

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, trstinovým cukrom, vodou a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra:170 °C
  • Teplovzdušná rúra:150 ℃
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Čas pečenia: asi 50 minút

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme. Kakaová bábovka je hotová

Tip:  Povrch môžeme pocukrovať alebo poliať polevou. Kakaová bábovka vám prevonia celú domácnosť.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia871 kJ / 208 kcal1612 kJ / 385 kcal
Tuky9,93 g18,39 g
Sacharidy15,69 g29,06 g
Bielkoviny2,47 g4,57 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach