Bábovka s višňovou omáčkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Bábovka s višňovou omáčkou – suroviny:

bábovka kokosova alebo bábovka melír – s čokoládou alebo bábovka, ktorú ste práve upiekli a chutí celej rodine, 250 ml červeného vína, 100 g curku, 100 g mrazených višní, 1 hviezdičku badiánu

Bábovka s višňovou omáčkou

Postup:

Do hrnčeka dáme variť víno, cukor a badián. Varíme do zhustnutia (na sirup) Pridáme mrazené višne a asi 1 minútu povaríme. Nakrájanú bábovku polejeme omáčkou a servírujeme.

Tip:

bábovku s višňovou omáčku podávame s kopčekom zmrzliny alebo ozdobenú šľahačkou.

Mohlo by vás zaujímať

Maková bábovka s lieskovými orieškami

70 minútEnergia: 470 kcal.Maková bábovka s lieskovými orieškami – suroviny: 20 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 8 vajec, 18 dkg kryštálového cukru, 30 dkg maku, 15… Čítaj ďaľej

Tip:

namiesto višní do omáčky môžeme použiť mrazené maliny. Omáčku s jablkami pripravíme zvarením bieleho vína, celej škorice, dochutíme cukrom či medom, pridáme na kocky nakrájané jablká.

Mohlo by vás zaujímať

Nadýchaná perníková bábovka

60 minútVôňa klinčekov, škorice, zázvoru a medu neodmysliteľne patrí k predvianočnému času. A k nedeli zase patrí bábovka. A keď ich skombinujete, je tu tip na… Čítaj ďaľej

Extra tip:

na omáčku použijeme višňový kompót, ktorý dáme zovrieť, dochutíme ho cukrom, višňovým likérom (griotkou), kôrou z pomaranča a zahustíme solamylom zmiešaným s troškou vody.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach