Bábovka s višňovou omáčkou – suroviny:
bábovka kokosova alebo bábovka melír – s čokoládou alebo bábovka, ktorú ste práve upiekli a chutí celej rodine, 250 ml červeného vína, 100 g curku, 100 g mrazených višní, 1 hviezdičku badiánu
Postup:
Do hrnčeka dáme variť víno, cukor a badián. Varíme do zhustnutia (na sirup) Pridáme mrazené višne a asi 1 minútu povaríme. Nakrájanú bábovku polejeme omáčkou a servírujeme.
Tip:
bábovku s višňovou omáčku podávame s kopčekom zmrzliny alebo ozdobenú šľahačkou.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
namiesto višní do omáčky môžeme použiť mrazené maliny. Omáčku s jablkami pripravíme zvarením bieleho vína, celej škorice, dochutíme cukrom či medom, pridáme na kocky nakrájané jablká.
Mohlo by vás zaujímať
Extra tip:
na omáčku použijeme višňový kompót, ktorý dáme zovrieť, dochutíme ho cukrom, višňovým likérom (griotkou), kôrou z pomaranča a zahustíme solamylom zmiešaným s troškou vody.