Maková bábovka s lieskovými orieškami

Doba prípravy 70 minútEnergia: 470 kcal.Náročnosť

Maková bábovka s lieskovými orieškami – suroviny:

20 dkg masla, 6 dkg práškového cukru, 8 vajec, 18 dkg kryštálového cukru, 30 dkg maku, 15 dkg lieskových orieškov, soľ, škoricu, kryštálový cukor, práškový cukor, vanilínový cukor, maslo, múku

Postup:

Vymažeme teplým maslom bábovkovú formu (2 1/2 l) a poprášime múkou. Oddelíme žĺtky od bielkov. Dôkladne vymiešame na hladký krém maslo s práškovým cukrom, 1 čaj. lyžičkou vanilínového cukru, štipkou soli a štipkou škorice. Po častiach vmiešame žĺtky. Rúru na pečenie predhrejeme na 170°C. Vyšľaháme bielky s cukrom na sneh krémovej konzistencie.

Mohlo by vás zaujímať

Ružová bábovka s brusnicami 

Ružová bábovka s brusnicami   

80 minútEnergia: 190 kcal.Ružová bábovka s brusnicami je dezert vhodný k popoludňajšej káve Ružová bábovka s brusnicami – suroviny (vystačí na asi 16 porcií): Na cesto: 3 vajcia, 150… Čítaj ďaľej

Jednu tretinu snehu rýchlo pomiešame so žĺtkovou masou. Potom opatrne vmiešame pomocou varechy zvyšok snehu, pomletý mak a oriešky. Naplníme formu vzniknutou masou, zarovnáme povrch a pečieme asi 70 min. Posypeme bábovku kryštálovým cukrom, vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Energetická hodnota jednej porcie: 470 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach