1 porcia obsahuje: 1452 joulov (347 kalórií)
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 kurča (900 g), 1/4 l kuracieho vývaru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička celého čierneho korenia, 1/8 l smotany, 1/2 bobkového listu, 1 zväzok pertržlenovej vňate, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžička mletej červenej papriky
Postup:
Kurča rozdelíme na 8 kúskov a uložíme vedľa seba do hlbokej panvice, podlejeme vývarom a dusíme. Cibuľu i cesnak ošúpeme a pokrájame nadrobno. Spoločne s korením, petržlenovou vňaťou, bobkovým listom a citrónovou šťavou pridáme k mäsu, vývar osolíme a mäso dodusíme domäkka. Múku rozhabarkujeme s ostatnými prísadami, pridáme k scedenému vývaru a zamiešame.Omáčku povaríme a prípadne dochutíme. Kurča podľa chuti môžeme pripraviť s kožou alebo bez nej. Podávame preliate omáčkou.