Suroviny na lasagne s tekvicou a bryndzou( rozpočet na 4 porcie ):
Cesto: 250 g múka hladká, 3 ks žĺtka, 1 ks vajce celé, 1 PL olivový olej, petržlenová vňať (nemusí byť), soľ a korenie, 1 ks vajce na potieranie
Plnka bryndzová: 400 g tekvica maslová na malé kocky, 200 g bryndza, 2 ks cibuľa červená stredná veľkosť, soľ a korenie
Plnka smotanová: 40 g cibuľa žltá nadrobno nakrájaná, 1 strúčik cesnaku, 20 g kryštálový cukor, 0,5 dcl víno biele suché, 2 dcl vývar zeleninový, 2,5 dcl smotana 30%, 20 g maslo, soľ a korenie
Postup:
Do múky zmiešanou s petržlenovou vňaťou, soľou a korením, za stáleho miešania pridávame po jednom vajíčka, potom prilejeme olivový olej. Cesto musí byť vzhľadovo trúsivé, ale keď ho stlačíme tak sa nám ľahko spojí. Zarobené ho zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť cca 15 min v chladničke. Vyvaľkáme tenký plát, z ktorého vykrajujeme krúžky s priemerom cca 12-15cm. Lasagnové krúžky uvaríme v osolenej vriacej vode ako cestoviny.
Mohlo by vás zaujímať
Červenú cibuľu a tekvicu restujeme s podrvenou rascou až kým nám nezmäkne, dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a zmiešame spolu s bryndzou.
Mohlo by vás zaujímať
Žltú cibuľku a cesnak orestujeme do sklovita, poprášime cukrom, necháme skaramelizovať. Podlejeme vínom a necháme vyredukovať. Potom prilejeme vývar a takisto vyredukujeme. Nakoniec pridáme smotanu a na malom ohni necháme prevárať až kým nám omáčka trošku nezhustne. Nakoniec vmiešame maslo a dochutíme soľou a korením. A ak by sa vám zdala omáčka nasladlá, môžeme pridajte podľa chuti trošku citrónovej šťavy. Zmes zmiešame s bryndzovou plnkou a prekladáme na tanieri s uvarenými lasagnami.