Mäsové ražne so zeleninou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 731 kcal.Náročnosť

Suroviny na mäsové ražne so zeleninou:

250 g roštenky, 8 veľkých šampiňónov, 4 malé tvrdé paradajky, 1 zelená paprika, 8 kokteilových párkov, 8 plátkov prerastenej slaninky, 8 lyžíc oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, sladká mletá paprika, 1/2 lyžičky worcesterskej omáčky

Paradajková omáčka: 100g paradajkového pretlaku, 1/8 l kečupu, 150g kyslej smotany, mleté čierne korenie, mletá paprika, 50g pokrájanej cibule, 1/2 šálky nakrájanej pažítky

Mäsové ražne so zeleninou
https://www.shutterstock.com

Postup:

Mäso nakrájame na kocky, šampiňóny umyjeme, paradajky rozpólime, papriku očistíme. Všetko pokrájame a striedavo aj s kokteilovými párkami ponapichujeme na namastené ihly. Do oleja vmiešame prelisovaný strúčik cesnaku a mleté korenie. Marinádou potrieme ražne a necháme odležať 20 minút. Z uvedených prísad zmiešame paradajkovú omáčku, dochutíme. Ražne ugrilujeme. Mäsové ražne so zeleninou sú hotové. Podávame ich s prílohou podľa chuti.

1 porcia: 3062 kJ / 731 kcal

Mohlo by vás zaujímať

Špíz zo šampiňónov a mäsa

45 minútSuroviny na špíz zo šampiňónov a mäsa: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup:… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach